2024 yılında en çok izlenen internet dizileri nelerdir?

2024 yılında en çok izlenen internet dizileri nelerdir?

İnternet dizileri tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de kasıp kavuruyor. Dijital TV izleyicilerinin -kaçak izleyiciler hariç- 3 milyara ulaşması ve TV platformların yıllık 500 milyara varan ciroları her geçen gün daha çarpıcı bir dizinin internete çıkmasını sağlıyor.

Gelin Türkiye’de 2024’ün en çok izlenen internet dizilerine bir göz atalım:

Kuvvetli Bir Alkış (Netflix)

Önce Masum’la sonra da Bir Başkadır’la özel bir izleyici kitlesi edinen Berkun Oya’nın yeni dizisi Kuvvetli Bir Alkış herkesin yaşadığı varoluşsal sorunlara büyükşehirde gittikçe yalnızlaşan çekirdek ailelerin içinden bakıyor.

Olay örgüsünün çekirdek aile içinde geçmesi özellikle anlamlı, çünkü evrensel sorularımıza kadının, erkeğin ve çocuğun gözünden aynı anda bakmamızı sağlıyor. Klasik dönem yönetmenlerinin elinde iç bunaltıcı hale getirilen varoluş sorgulamalarını mizahi bir dille anlatması da konuyu daha yenir yutulur hale getirmiş. Aslıhan Gürbüz, Fatih Artman ve Cihat Süvarioğlu’nun oynadığı mini dizide hepimizin kendimizden bir şeyler bulacağı kesin. 

The Last Of Us (BluTV)

HBO yapımı olan dizi medeniyeti yok olmanın eşiğine getiren salgın hastalığın çaresini kanında barındıran 14 yaşındaki Ellie ile gözü pek kaçakçı Joel’in çevresinde dönüyor. Ellie’yi karantina bölgesinden kaçırıp bilim insanlarına teslim etmek üzere yola çıkan Joel kendini babalık duygusunun ve hayatta kalma içgüdüsünün birbirine karıştığı bir macerada bulur.

Game of Thrones deneyimli genç oyuncu Bella Ramsey ile Pedro Pascal’ın kamera karşısındaki uyumu izlenmeye değer.   

Furies (Netflix)

Bundan böyle Paris dendiğinde aklınıza romantik sahneler yerine mafya hesaplaşmaları gelsin istiyorsanız Furies’i mutlaka izleyin. Sopranos sayesinde öğrendiğimiz mafya kurumsallaşmasını Jean-Yves Arnaud ve Yoann Legave yorumuyla izleyebileceğiniz dizi babasının intikamını arayan genç bir kadının etrafında dönüyor.

Kendi aralarında büyük bir kapışmanın yaklaşmakta olduğunu gören 6 mafya grubu, arabulucu olarak kahramanımızı işe alır. Elbette bu savaşı önlemenin en iyi yolu savaş isteyenlere yapılacak tatlı-sert (çoğunlukla sert) uyarılardan geçer. 18+ olarak derecelendirilen dizinin başrolerinde Lina El Arabi, Marina Foïs ve Mathieu Kassovitz yer alıyor.

Shogun (Disney+)

17. yüzyıl Japonya’sında bir yanda iç savaşlar diğer yanda da Hıristiyanlığı mümkün olan her şekilde yaymayı kafaya koymuş olan Cizvitler ülkenin birliğini tehdit etmektedir.

Küçük bir balıkçı köyünün açıklarında karaya oturan gemiden kurtulan İngiliz John Blackthorne, ölümün kıyısından birkaç kere döndükten sonra bölgenin efendisi Yoshii Toranaga’nın gözüne girmeyi başarır. Elbette Toranaga’nın Avrupalılarla savaşmak için bilmesi gereken her şeyi bilmektedir.

80’li yıllarda TV dizisi olarak ortalığı kasıp kavuran dizinin yeni versiyonu tarihi dizilere ve Uzakdoğu kültürüne merak duyanlar için bire bir.

Avatar: The Last Airbender (Netflix)

Çizgi film olarak doğduğunda her yaştan izleyiciyi büyüleyen Avatar bu kez canlı çekimlerle ve bol bilgisayar efektiyle karşımızda. Şu an için 3 sezon olarak planlanan dizi çizgi film versiyonunun yarattığı büyülü atmosferin eksiğini görkemli kalabalık sahnelerle kapatmayı başarıyor. Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley’nin başrollerde olduğu bu yeni yorum sert aksiyon sahneleriyle bezeli olduğundan 13+ olarak sınırlanmış.

Sokağın Çocukları (BluTV)

Türkiye’deki hızlı kentleşme, dizi zevklerimizde de belirleyici oluyor. Sokak kültüründe yoğrulmuş 3 neslin etrafında dönen Sokağın Çocukları da şehrin öteki yüzünü anlatan bir dizi.

Hem kardeşlerine hem de dul annesine “babalık” yapmaya çalışan Murat, sokağın adaletine uygun şekilde kapatılması gereken hesaplarda da mahallenin ağabeyi Şehmuz’un sağ kolu olma yolunda ilerler.

Dizinin sinematografik açıdan eleştirilecek çok noktası olsa da büyükşehir hayatını ailenin gözünden yorumlamasıyla dikkate değer.

Düğüm (Amazon Prime)

Yerli dizi sevenler ve Bergüzar Korel’i özleyenler için Amazon Prime’ın ilk Türkiye yapımı orijinal dizisi Düğüm her Salı yayında.

Önüne gelen her dosyayı hafiye gibi takip edip çözmesiyle ünlenen idealist TV programcısı Neslihan, son dosyasının derinlerine indikçe cinayetin en büyük şüphelisinin kendi oğlu olduğunu öğrenir.

Hikayesinin yanı sıra yönetmen Can Ulkay’ın ışık kullanımındaki ustalığıyla da öne çıkan dizi Amazon’un 2024’teki en iddialı yapımlarından biri olmaya aday.

Berna ÖZTÜRK

Berna ÖZTÜRK

Proje Yöneticisi - GreyID

Hakkında:

Yenilikçi fikirlerimizle markanızın potansiyelini birleştiriyor, hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayarak sizleri dijital dünyanın zirvesine taşıyoruz.